Sarah Blædel fik Ordblindeprisen 2015

Jeg husker stadig følelsen af usikkerhed ved tavlen, sagde forfatteren Sarah Blædel, da hun fik Ordblindeforeningens pris.

Den ordblinde forfatter Sarah Blædel får mange mails fra forældre til ordblinde, som takker hende for at stå frem. (Foto: Ulla Abildtrup © DR Ligetil)

Forfatteren Sarah Blædels bøger udkommer i 31 lande, og den populære forfatter fik tidligere i år boghandlernes pris De Gyldne Laurbær for kriminalromanen ”Kvinden de meldte savnet”.

Fredag fik hun så også Ordblindeprisen 2015.

Sarah Blædel fik prisen, fordi hun er stået frem i offentligheden og har fortalt om sin egen ordblindhed, sagde Tom West fra Ordblindeforeningen.

Prisen har stor betydning for mig

Sarah Blædel fortalte, at Ordblindeprisen har stor værdi for hende.

- Jeg var aldrig god til endelser, og jeg husker stadig følelsen af at stå ved tavlen og prøve at få bogstaverne til at hænge sammen, sagde Sarah Blædel.

- Den følelse har aldrig forladt mig og satte sig som en usikkerhed i mig - især i mine unge år. Derfor betyder det meget for mig, hvis jeg kan hjælpe andre ordblinde nu, sagde hun.

Blædel vil give ordblinde tro på sig selv

Sarah Blædel fik som barn stor støtte af sin far, som skrev til hendes lærere, at de ikke skulle tage fortælle-lysten fra hans datter, bare fordi bogstaverne drillede.

I dag får Sarah Blædel mange, mange mails fra forældre til ordblinde, som takker hende for, at hun står frem. Hun får også mails fra unge, som ikke tør skrive på Facebook, fordi de er ordblinde, fortalte hun.

Forfatteren sagde, at hun håber, at hun kan give ordblinde tro på, at alt kan lade sig gøre, hvis man tror på sig selv – man kan for eksempel blive berømt forfatter, selvom man er ordblind.

Facebook
Twitter