Kursister på sprogskole: Disse hold er vores favoritter

Hvem vinder VM i fodbold til sommer? DR Ligetil har spurgt en gruppe fodboldinteresserede på sprogskolen i Aalborg.

  • Awet Mhreteab og Kibrom-brhane tror, Brasilien vinder VM i fodbold til sommer.
  • Bahaa Allaham holder med Danmark, Mohemmad Habash tror, Argentina vinder VM, mens Sergiu Stan tror, at Tyskland vinder igen.
1 / 2

Hvem vinder VM i fodbold til sommer? På Sprogcenter Aalborg diskuterer en gruppe kursister deres favorithold til VM-titlen.

Awet, Kibrom, Sergiu, Mohammad og Bahaa er fælles om deres interesse for fodbold, men det er ikke de samme lande, de holder med.

Kursisterne kommer fra Eritrea, Syrien og Rumænien, og deres hjemlande er ikke med ved VM i Rusland til sommer. Så det er andre lande, de hepper på.

Favorithold kommer fra Sydamerika og Europa

Awet Mhreteab og Kibrom Brhane fra Eritrea holder med Brasilien, fordi de både har gode spillere og en god målmand.

- Brasilien har gode spillere, men de spiller ikke som et team. Jeg tror, Tyskland vinder, fordi de har et stærkt hold, der kan spille sammen, siger Sergiu Stan fra Rumænien.

Mohammad Habash fra Syrien holder med Argentina, mens hans landsmand, Bahaa Allaham, synes, Danmark skal vinde VM.

Eleverne giver et bud på de bedste mål ved VM

- Jeg synes, det bedste mål var Robin van Persies hovedstødsmål for Holland, da de vandt over Spanien ved VM i Brasilien i 2014, siger Kibrom.

Mohammad husker Zinedine Zidanes to mål på hovedstød for Frankrig i finalen mod Brasilien. Det var ved VM i Frankrig i 1998, og Frankrig vandt 3-0.

Sergiu mener, det bedste mål ved et VM blev scoret i 1994 af Rumæniens bedste fodboldspiller, Gheorghe Hagi. Det var i USA i en kamp, som Rumænien vandt 3-1 over Colombia.

Fodbold er spændende og godt for sundheden

Alle fem elever har spillet fodbold som børn, og Awet, Kibrom og Bahaa spiller stadig, mens Mohammad og Sergiu ser fodbold på tv og internettet.

Awet og Kibrom siger, at de godt kan lide fodbold, fordi det er godt for sundheden, og fordi det er spændende.

- Du ved ikke altid, hvordan en kamp ender. 70 procent handler om, hvor gode spillerne er, og 30 procent er chancer. Pludselig vinder dem, man ikke havde regnet med, siger Awet.

Facebook
Twitter