Lærerne har ikke fået en arbejdstidsaftale i nyt forlig

Det kommunale forlig indeholder ikke en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Forhandlernes løsning er at nedsætte en kommission.

Michael Ziegler og Anders Bondo (på billedet) vil nedsætte en kommission, der skal se på lærernes arbejdstid (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Chefforhandlerne for de kommunalt ansatte blev fredag enige om et forlig i forhold til overenskomst.

Parterne siger, de har løst flere af de ting, der har været svære i forhandlingerne. Det gælder både lønrammen, sikring af betalt spisepause og lærernes arbejdstid.

Parterne har især været uenige om arbejdstiden, men er nu blevet enige om at løse striden ved at lave en kommission. Den skal vurdere, om lærernes arbejdstid har konsekvenser for undervisningen.

Chefforhandler: Det er et projekt, jeg tror på

Anders Bondo Christensen er chefforhandler for lærerne. Han er tilfreds med aftalen.

- Det er et projekt, jeg tror på. Michael Ziegler og jeg har forhandlet i fem måneder, og vi har ikke kunne blive enige. Med den her kommission får vi et bredere grundlag for fremtidige forhandlinger, siger han.

Michael Ziegler er chefforhandler for arbejdsgiverne på det kommunale område og mener, at aftalen er et godt fundament for en ”ny start”.

Læreres arbejdstid er reguleret af lov 409

De nye forhandlinger om arbejdstiden skal være afsluttet senest i 2021. Lærernes arbejdstid er lige nu reguleret af en lov, der kaldes lov 409, og det vil den i hvert fald være tre år endnu ifølge aftalen.

Lærernes arbejdstid har været reguleret af denne lov siden 2013. Her endte parternes forhandling om en overenskomst i et sammenbrud, og arbejdsgiverne lockoutede cirka 67.000 lærerne.

Efter 25 dage med lockout vedtog Folketinget en ny lov, der lige nu bestemmer rammerne for lærernes arbejdstid.

FacebookTwitter