Lars Løkke giver interview for første gang, siden han trak sig som formand

Lars Løkke Rasmussen trak sig som formand for Venstre forrige weekend. Søndag aften fortalte han om forløbet.

For 15 dage siden trak Lars Løkke Rasmussen sig med det samme som formand for Venstre. Det skete i forbindelse med et hovedbestyrelses-møde i Venstre.

Siden har han ikke givet interviews, men søndag aften sendte DR og TV2 et interview med Lars Løkke Rasmussen, hvor han fortalte om forløbet.

Efter Lars Løkke Rasmussen trak sig, har politikeren Jakob Ellemann-Jensen sagt, at han stiller op til at være Venstres nye formand.

Løkke: Jeg havde ikke forestille mig, at det skulle være lige nu

Lars Løkke Rasmussen siger, at det hele tiden har været hans plan, at Jakob Ellemann-Jensen på et tidspunkt skulle være formand for Venstre.

Derfor ville han ikke trække Venstre igennem en stor konflikt for at være formand i et år eller to mere.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle være lige nu. Det tror jeg sådan set heller ikke, Jakob havde. Så det kunstneriske udtryk er elendigt, men det ender jo der, hvor jeg hele tiden har tænkt, det skulle ende.

På lørdag skal der vælges ny formand i Venstre

Lars Løkke Rasmussen siger, at hvis han havde kæmpet for at skubbe tidspunktet, så havde han og Venstre ”slået os alt for meget på hinanden”.

Siden Lars Løkke Rasmussen trak sig som formand, har der været rygter om, hvorvidt han var ved at stifte et nyt parti. Det afviser han dog i interviewet.

På lørdag holder Venstre ekstraordinært landsmøde, hvor der skal stemmes om, hvem der skal være ny formand og næstformand i Venstre. Lars Løkke Rasmussen deltager ikke.

Facebook
Twitter