141.000 børn samler skrald i naturen

I denne uge tager 141.000 elever fra hele Danmark ud i naturen for at indsamle skrald. Sidste år lykkedes det at indsamle 155.000 kilo skrald.

I denne uge indsamler 141.000 elever skrald i hele Danmark.

Det sker som en del af projektet Affaldsindsamlingen, der er blevet arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening siden 2005.

Sidste år lykkedes det at indsamle 155.000 kilo skrald. I år deltager rekordmange elever.

Emma samler skrald ind med sin skole

Emma Randrup Andersen går i 4.a på Gug Skole. Projektet kan måske få børn og voksne til at tænke mere over, hvor vigtigt det er at aflevere skraldet det rigtige sted, mener hun.

- Jeg synes, der ligger overraskende meget i forhold til, at der jo er skraldespande de fleste steder. Folk kunne godt tage at bruge dem lidt mere, siger hun.

- Når det har ligget her et stykke tid, bliver det også lidt ulækkert. Derfor synes jeg, det er godt at have handsker på, siger hun.

Børn sorterer skrald

Torben Mølgaard er lærer på Gug Skole, hvor mere end 650 elever deltager i projektet. Han mener, det er godt at lade børnene tage det første skridt.

- Vi vil rigtig gerne være med til at sende et signal til omgivelserne her i Gug om, at de skal passe lidt bedre på naturen, og der er ikke nogen bedre rollemodeller end børnene, siger han.

Børnene er også med til at sortere skraldet, når det er indsamlet, så tingene kan blive sendt på forbrænding eller til genanvendelse.