Arbejdsgivere er helst fri for blinde og døve

En undersøgelse viser, at arbejdsgivere helst vil undgå at ansætte blinde og døve.

En undersøgelse lavet af fonden Incita sætter fokus på, hvordan arbejdsgivere tænker, når de skal ansætte medarbejdere med handicap eller andre udfordringer. Undersøgelsen er lavet på baggrund af spørgsmål til 108 virksomheder i Danmark. Undersøgelsen viser at der er flere danske arbejdsgivere, der afviser døve og blinde, end der er arbejdsgivere der afviser hjemløse og stofmisbrugere.

Mange myter Incita, der har lavet undersøgelsen, fortæller på sin hjemmeside, at den arbejder for at udvikle det rummelige arbejdsmarked i Danmark.

Ifølge Incita er der er mange myter om, hvordan arbejdsgivere ser på gruppen af udsatte ledige, og for at komme myterne til livs har fonden siden 2016 hvert år lavet lignende undersøgelser.

Blindhed og døvhed er de største forhindringer

På baggrund af den seneste undersøgelse konkluderer Incita, at blindhed, døvhed og hygiejneproblemer er de tre største forhindringer i forhold til at komme i praktik på en arbejdsplads. I den anden ende af skalaen finder man forhindringer der ikke betyder lige så meget for arbejdsgiverne, nemlig: 'hjemløshed', 'psykisk sygdom' og 'problemer med at tale eller forstå dansk'.

Invitation til debat

Der er Folkemøde på Bornholm i disse dage. Her inviterer Incita til en debat med titlen ”Hvem er danske arbejdsgivere helst fri for”.

Facebook
Twitter