CODA har hovedrolle i anmelderrost dansk film

Kaya Toft Loholt spiller Mikkel Boe Følsgaards datter i filmen ”En helt almindelig familie”.

Foto: Nordisk Film/Jonas Jacob Svensson

Danske Malou Reymann debuterer som instruktør med filmen ”En helt almindelig familie”. Kaya Toft Loholt, der selv har en døv far, spiller i filmen datteren til en far, der en dag erklærer sig som kvinde.

Den danske film er baseret på instruktør Malou Reymanns egen barndom. Malou Reymanns far sprang selv ud som transkønnet, da Malou Reymann var 11 år gammel:

- Filmen er baseret på mine egne oplevelser omkring min fars kønsskifte i 1999, fortæller hun i et interview til DR. Faren hedder i dag Helene Reymann, og de har med årene genfundet hinanden. Men det var svært at have en transkønnet far, da hun var barn.

Havde svært ved at acceptere sin fars beslutning

I filmen spilles faren af skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard, der springer ud som Agnete. Den 11-årige Malous oplevelser bliver fortalt af Kaya Toft Loholt i rollen som den sårede og forvirrede Emma. Emma lærer i filmen at acceptere sin fars nye identitet som Agnete:

- Når jeg fortalte folk, at min far var kvinde, så blev jeg tit mødt med tavshed. Folk har ikke vidst, hvad de skulle sige, husker Malou Reymann og tilføjer:

- Jeg var virkelig fuld af modstand over for det. Én af tingene handlede om, at jeg ikke forstod, hvad det var. Derfor var der en hel masse angst forbundet med det. For betød det, at jeg ville miste min far?

Imponerende spillet af Kaya Toft Loholt

Filmen har fået meget ros. Både for Mikkel Boe Følsgaards præstation som transkønnet og for Kaya Toft Loholts tolkning af Emmas blandede følelser omkring farens nye rolle som kvinde.

Filmen havde premiere den 20. februar 2020 og kan ses i de fleste biografer landet over. Nordisk Film Biografer tekster filmen i udvalgte biografer.

Klik her, hvis du gerne vil se hvilke biografer, der viser filmen.

Facebook
Twitter