Danmark tilbageholder millioner til Tanzania for homofobi

Guvernøren i Tanzania opfordrede for nogle uger siden folk til at angive homoseksuelle. Danmark tilbageholder nu 65 millioner kroner til Tanzania.

I flere afrikanske lande er det ulovligt at være homoseksuel, og man kan for eksempel straffes med dødsstraf i Mauritanien, Sudan, Somalia og Nordnigeria.

I Tanzania er homoseksualitet også ulovligt, og for nogle uger siden opfordrede Tanzanias guvernør, Paul Makonda, borgerne til at angive homoseksuelle.

Han sagde også, at han ville få et efterforskningshold til at gennemsøge sociale medier for homoseksuelle.

Danmarks udenrigsminister: Jeg er meget bekymret

Danmark betaler penge i støtte til Tanzania, og sidste år var Tanzania det land, som Danmark betalte næstmest støtte til.

Men Danmarks udviklingsminister, Ulla Tørnæs (Venstre), tilbageholder nu 65 millioner kroner i støtte til Tanzania.

- Jeg er meget bekymret for den negative udvikling i Tanzania. Senest med helt uacceptable homofobiske udtalelser fra en kommissær, siger Ulla Tørnæs.

Rejse til Tanzania er udskudt

Ulla Tørnæs har holdt møde med Tanzanias udenrigsminister, og Tanzanias ambassadør i Danmark er indkaldt til en samtale. Ulla Tørnæs havde planlagt en rejse til Tanzania, som er udskudt.

I slutningen af november skal Ulla Tørnæs til møde i EU og diskutere, hvordan støtten fremover skal være til Tanzania.

Paul Makonda har tidligere sagt,"jeg vil hellere gøre de lande vrede, end jeg vil gøre gud vred", da han begyndte at få international kritik for sine homofobiske udmeldinger.