Døves Nordiske Kulturfestival åbner i dag

I dag åbner Døves Nordiske Kulturfestival på Nørrebro i København.

I år er Danmark værtsland, og i dag klokken 16:00 åbner festivalen med en åbningsceremoni, hvor der både vil være taler og underholdning. Festivalen bliver afholdt i Nørrebrohallen i København fra 2. august til 5. august.

Festivalen har til formål at fremme døves sprog og kultur i hele Norden. Programmet byder blandt andet på film og teaterstykker, tegnsprogspoesi, vinsmagning, forskellige workshops og deaf pub. Det er også muligt at møde nogle af de nordiske organisationer, der kæmper for døves rettigheder.

Festivalen udspringer af Døves Nordiske Råd, og hvert fjerde år afholdes festivalen på skift i et af medlemslandene Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Det er i år 11. gang at festivalen afholdes. Første gang var i 1978, hvor Danmark også var værtsland, hvor Aalborg blev udpeget som værtsby. Senest Danmark afholdt festivalen var i 1998 på Bornholm.

Festivalen forventer et stort fremmøde og alle workshops er allerede booket fuldt op. Det er dog stadig muligt at købe entrébillet ved indgangen.

Facebook
Twitter