Ejer af fodboldklubben Leicester City er død i helikopterstyrt

Vichai Srivaddhanaprabha døde lørdag i et helikopterstyrt. Han ejede en af Englands bedste fodboldklubber, Leicester City.

Leicester City er en engelsk fodboldklub, som spiller i Premier League. Premier League er en fodboldturnering for de bedste fodboldklubber i England.

I 2010 blev Leicester City købt af den thailandske rigmand, Vichai Srivaddhanaprabha. Men lørdag aften døde han i en helikopterulykke.

Helikopteren styrtede ned ved en parkeringsplads uden for Leicester Citys stadion, King Power Stadium. Der var fem personer ombord, og ingen overlevede.

Klubejer fløj til og fra hjemmekampe

Det var en tradition, at Vichai Srivaddhanaprabha fløj til og fra hjemmekampene på King Power Stadium i sin private helikopter.

Øjenvidner beskriver, hvordan helikopteren fik problemer med haleroret og begyndte at snurre ukontrolleret rundt kort efter, den var lettet.

Helikopteren havde netop fløjet forbi taget på den ene tribune, da den styrtede ned på en parkeringsplads uden for stadionet og brød i brand.

Schmeichel mindes klubejer

Da Vichai Srivaddhanaprabha købte Leicester City, var klubben en del af de lavere fodboldrækker. Men siden blev klubben en af de bedste i Premier League.

Fans og tilhængere har lagt blomster og halstørklæder ved King Power Stadium. Den danske fodboldspiller Kasper Schmeichel er målmand i Leicester City FC og har skrevet et åbent brev til Vichai Srivaddhanaprabha.

- Du ændrede fodbold. For altid! Du gav alle troen på, at alt var muligt (...) Du inspirerede mig, og jeg troede på dig. Du fik mig til at føle, at alt var muligt, skriver Kasper Schmeichel.

/ritzau/ DR Nyheder

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter