EU giver 15.000 unge en gratis rejse med tog i Europa

Europæiske unge skal have mere viden om Europa. Derfor giver EU nu en gratis togrejse i Europa til 15.000 unge 18-årige.

Europæiske unge skal have mere viden om Europa. Derfor giver EU nu en gratis rundrejse i Europa til 15.000 unge 18-årige.

De unge får en interrail-billet, som giver dem mulighed for at rejse med tog i en måned i op til fire europæiske lande i løbet af 2018.

De gratis rejser er et forsøg, men Europa-Kommissionen håber, at det bliver muligt at give gratis rejser til halvanden million 18-årige i perioden mellem 2021 og 2027.

Kommissær: De unge skal opdage Europa

De gratis rejser kaldes DiscoverEU, og de skal give de europæiske unge en større forståelse for mulighederne i EU.

Tibor Navracsics er EU-kommissær for uddannelse, kultur og unge.

- Det vil være en glimrende lejlighed for unge til at opdage Europa gennem en personlig rejse og få erfaringer, som man ikke kan få ved at læse en bog eller se en dokumentar, siger han i en pressemeddelelse.

De unge skal selv søge om at få en rejse

De unge skal selv søge om at få en gratis rejse, og det kan de gøre her. Det er et krav, at de er født mellem 2. juli 1999 og 1. juli 2000.

De skal desuden svare på fem spørgsmål om kulturarv i EU, EU's initiativer for unge og valget til Europa-Parlamentet.

De unge kan søge om en gratis rejse mellem den 12. juni og den 26. juni, og de skal rejse mellem 9. juli og 30. september 2018.

Facebook
Twitter