Jan Winther nærmer sig Paralympics i skydning

Den døve kørestolsbruger Jan Winther var til sidste måneds VM i paraskydning i Sydney tæt på at sikre sig en kvoteplads til Paralympics i 2020 i Tokyo.

Fra den 12. til 19. oktober fandt VM i parasport (handicap-sport) sted i Sydney i Australien.

Her deltog Jan Winther for første gang sammen med resten af det danske landshold i paraskydning. Jans handicap, ud over at han er døv, er, at han sidder i kørestol. Da døve har deres egen OL (Deaflympics), er det Jan Winthers lammelse i benene, der har givet ham adgangsbillet til Paralympics, som er handicap OL.

Det danske landshold i paraskydning håbede til VM at sikre Danmark en kvoteplads til næste års Paralympiske Lege i Tokyo.

En kvoteplads er første skridt på vejen til OL-deltagelse. De idrætsfolk, der får en kvoteplads, skal derefter også udtages af Parasport Danmark. I nogle idrætsgrene er kvotepladserne personlige. I andre tilhører kvotepladserne nationen Danmark.

Både Johnny Andersen og Jan Winther fra landsholdet kom meget tæt på at sikre Danmark en kvoteplads til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020, skriver parasport.dk.

Det var Jan Winther, der kom tættest på. Det skete på sidstedagen i Sydney.

- Jeg var 0,1 point fra at kunne vinde en kvoteplads til Tokyo 2020. Men jeg har stadig en chance for at vinde en kvoteplads til maj i Lima, Peru. Jeg lavede i stedet en dansk rekord i Sydney. Så jeg er helt tilfreds med resultatet, fortæller Jan Winther.

Også landsholdschef Jens Møllenberg er tilfreds:

- Vi vil arbejde hårdt videre med Jan, da han har stort potentiale. Vi tror på, at han kan blive klar til at vinde en kvoteplads i Lima til maj i 2020, siger landsholdschef Jens Møllenberg til parasport.dk.