Jan Winther samler penge ind til VM

Døve Jan Winther samler penge ind til at komme til VM i skydning. Han har indtil nu samlet næsten 60.000 kroner ind.

Jan Winther er døv og sidder i kørestol. Han er født med rygmarvsbrok, og han blev døv, da han var tre år gammel, fordi han var med i en trafikulykke, skriver Fredericia Dagblad.

Men Jan Winther er også en dygtig skytte. Han er på landsholdet, og han har vundet Danmarksmesterskaberne to år i træk. Og nu er han udtaget til VM, som bliver holdt i Australien i oktober måned.

Men ifølge Jan Winther er det dyrt at komme med til VM. Når han skyder, læner han sig hen over et specielt bord på sin kørestol, men han har brug for et nyt bord og en ny kørestol, og det koster mange penge.

-Min gamle stol var god nok til, at jeg kunne kvalificere mig til VM. Nu har jeg brug for en stol, som er god nok til, at jeg kan vinde VM, siger Jan Winther Til Fredericia Dagblad.

I samarbejde med foreningen Globen Sport i Aarhus har Jan Winther søgt Fredericia Kommune om økonomisk hjælp til udstyr og en ledsager.

Men ifølge ElboBladet har Jan Winther fået afslag på de ansøgninger. Derfor er Jan Winther meget afhængig af en indsamling, som han har startet på nettet.

Her håber han at kunne samle 100.000 kroner ind. Indtil videre er han oppe på næsten 60.000 kroner. -Jeg tager til VM for at vinde. Og så skal jeg ikke gå ned på udstyr, siger Jan Winther.

Du kan se Jan Winthers indsamling og give et beløb på https://sponsor.me/JanWinther