Kommune og stat var advaret om millionsnyd

Billede: kk.dk

Både Københavns Kommune og staten var advaret om, at der kan være nogle døve og tegnsprogstolke, som snyder med tolkemidler.

Det skriver Politiken.

Tolkemidler er de penge, som kommunerne bruger på at dække udgifterne til tegnsprogstolke.

I går skrev Politiken, at døve og tegnsprogstolke har snydt med tolkemidler i årevis. Nogle artikler som har fået stor opmærksomhed både hos medierne, politikerne og i døvemiljøet.

Og i dag kan avisen fortælle, at nogle myndigheder var advaret.

Troels Madsen, som var redaktør på Ungdomsbladet Visualis, interviewede i 2012 to medarbejdere fra Københavns Kommune om den mulige svindel. Men medarbejderne gjorde ikke mere ved sagen.

I en mail til Politiken skriver Københavns Kommune blandt andet, at kommunerne har forsøgt at gøre opmærksom på problemet over for staten flere gange.

Danske Døves Landsforbund har også advaret staten tilbage i 2012 i en mail. Mailen førte til, at Danske Døves Landsforbund talte om deres bekymringer på et møde med to medarbejdere hos staten tilbage i 2013. Men derefter skete der ikke mere i sagen, fortæller DDL.

Staten er i gang med at undersøge, hvad der er sket med advarslerne, og inden da vil den ikke sige noget om sagen.

I dag ser det dog anderledes ud. Københavns Kommune kontrollerer langt oftere, hvad pengene går til, når den udbetaler tolkebistand. Og staten har skrevet en mail til alle jobcentre, hvor der står, at de skal være ekstra opmærksomme på snyd.

Efter sommerferien vil staten også lave en meget grundig undersøgelse af, hvordan den kontrollerer, hvor pengene bliver af.

Facebook
Twitter