Mange sygeplejersker arbejder stadig på deltid

Danske Regioner vil have flere sygeplejersker til at arbejde på fuld tid. Men mange arbejder stadig på deltid.

Der er travlt på danske sygehuse. Men mange sygeplejersker arbejder på deltid.

Derfor vedtog Danske Regioner en strategi i 2013, som skulle få flere sygeplejersker til at arbejde fuldtid.

Dengang arbejdede 60 procent af de ansatte i regionerne på fuldtid. Målet var, at 80 procent skulle arbejde fuldtid i 2021.

Regions-formand: Det er en god løsning med fuldtid

Men i januar i år var det kun 61 procent af de ansatte, som arbejder fuldtid. Det er kun ét procentpoint mere end for fem år siden.

Anders Kühnau (Socialdemokratiet) er formand for Region Midtjylland, og han var med til at beslutte regionernes strategi i 2013. Han håber, at flere sygeplejersker vil vælge fuldtid.

- Hvis rigtig mange er på deltid, vil det betyde, at vi skal uddanne flere, end det er nødvendigt. Og i en situation, hvor vi har personalemangel, vil det tage år, før vi kan nå dertil. Derfor er det en god løsning at få flere på fuldtid, siger han.

Sygeplejerske: Vi har fået mere at lave

Anne Elkjær Møller er sygeplejerske. Hun arbejder på deltid på Aarhus Universitetshospital.

- Vi har helt klart fået mere at lave, og patienterne er blevet dårligere, og vi er blevet færre til at lave det samme arbejde. Jeg skal holde fem-syv år endnu, og det vil jeg gerne, siger hun.

- Jeg har været sygeplejerske i 37 år og vil da gerne lige gøre det ordentligt færdigt, inden jeg en dag skal på pension. Det føler jeg, at jeg kan nu, siger hun.

Herunder kan du se, hvordan de ansatte i regionerne er ansat.