Mar Berry modtager pris for sin indsats for døv ungdomsarbejde

WFDYS (World Federation of the Deaf Youth Section, red.) fejrede i 2020 forbundets 25-års jubilæum. Fejringen markerede WFDYS med en månedlig prisoverrækkelse til udvalgte døve individer, der har ydet en unik indsats for døvesamfundet.

Tekst: Cathrine Mejdal Foto: WFDYS

Den 11. juli 2020 fejrede WFDYS organisationens 25-års jubilæum. På grund af pandemien markerede de deres jubilæum med en månedlig virtuel prisoverrækkelse til udvalgte døve individer. Sidste prisoverrækkelse fandt sted den 11. juli 2021:

-Prismodtagerne har alle på hver deres måde gjort en uundværlig indsats for WFDYS. Enten ved at have været med til at starte organisationen op eller ved at have været med til at gennemføre fantastiske projekter, der har gjort en verden til forskel for døvesamfund over hele verden, fortæller WFDYS i en video på deres Facebookside.

Prismodtagere: Vi føler os beærede over at have været involveret i WFDYS

De 12 prismodtagere er nøje udvalgt for deres engagement inden for organisationen – og for deres diversitet. 12 forskellige nationaliteter er repræsenteret for at vise, at WFDYS er en international organisation, der samarbejder på tværs af nationer. Joseph Murray fra Norge, Alejandra Galione fra Uruguay, Katrina Lancaster-Maggs fra Australien, Robert Ssewagudde fra Uganda, Florencia Laurence fra Argentina, Katja Merentie fra Finland, Krishneer Sen fra Fiji, Abigail Gorman fra Storbritannien, Ashura Michael fra Kenya, Melissa Malzkuhn fra USA og Mark Berry fra New Zealand samt arbejdsgruppen, som var med til at stifte WFDYS.

Mark Berry startede i WFDYS som 16-årig

Sidste prismodtager er Mark Berry fra New Zealand. Han har indtil for nylig boet i Danmark i forbindelse med sit arbejde som underviser for Castberggårds Frontrunners-program. Han fortæller i sin takketale, at han først blev involveret i WFDYS som 16-årig:

- Den første WFDYS-lejr, jeg deltog i, var i Leksand, Sverige. Så jeg fløj hele vejen fra New Zealand til Sverige. Her mødte jeg mange andre døve unge på min alder, som jeg stiftede venskaber med. Inspireret af oplevelsen rejste jeg hjem med nye ambitioner om vores fremtid, fortæller han.

For ham var oplevelsen starten på hans ungdomspolitiske karriere, hvor han bl.a. sad i bestyrelsen for Oceanien, før han blev anbefalet at stille op til WFDYS’ bestyrelse. Han endte med at sidde i bestyrelsen i seks år. Han er taknemmelig for de seks år:

- Jeg er en meget stærkere person i dag på grund af WFDYS, og det vil jeg gerne takke dem for, slutter han af med at sige.

Facebook
Twitter