Mere end 1700 personer er anholdt efter demonstrationer i Paris

Lørdag var Paris igen ramt af demonstrationer og uro, som er opstået på grund af regeringens planer om nye afgifter.

Emmanuel Macron er Frankrigs præsident. Han har sagt, at han vil indføre nye afgifter på brændstoffer i finansloven for 2019.

Det har gjort mange franskmænd vrede, og de seneste uger har der været voldsomme demonstrationer, kampe og hærværk blandt andet i Frankrigs hovedstad, Paris.

Regeringen sagde i denne uge, at de dropper at indføre afgifterne. Men lørdag var der igen demonstrationer og uro i Paris.

Myndigheder: 10.000 demonstrerede

Paris blev ramt af plyndringer, ildspåsættelse og slagsmål mellem betjente og demonstranter i løbet af lørdagen.

Ifølge myndighederne var der cirka 10.000 demonstranter. 1726 personer blev anholdt, og mere end 1220 personer er blevet varetægtsfængslet.

Christophe Castaner er Frankrigs indenrigsminister. Han siger, at 135 personer kom til skade lørdag. 17 af dem er betjente.

Demonstrationer har udviklet sig

I alt har 125.000 personer demonstreret den seneste tid i Frankrig. Demonstrationerne er startet af bevægelsen ’De Gule Veste’.

Demonstrationerne har siden udviklet sig fra at handle om brændstof til at handle om den generelle økonomiske situation i Frankrig.

Demonstranterne mener, at Emmanuel Macrons politiske reformer er skyld i lavere løn, faldende købekraft og økonomisk ulighed.

Facebook
Twitter