Tegnbuen fejrer 35 års jubilæum

Siden 1984 har foreningen Tegnbuen været et vigtigt mødested for døve bøsser, lesbiske, bi og transpersoner. I år fejrer foreningen deres 35 års jubilæum, og det fejres i løbet af denne uge, hvor der er mange aktiviteter i forbindelse med Copenhagen Pride.

Jubilæumsaktiviteterne starter i dag, tirsdag, med en reception, der afholdes i Absalon Ungdomsklubs lokaler på 2. sal i Brohusgade 17 på Nørrebro i København. Receptionen er for foreningens omkring 40 medlemmer og andre inviterede gæster.

En dobbelt minoritet

Det er noget helt specielt, der binder foreningens medlemmer sammen. Foreningens forperson, Andreas Kronlund, fortæller:

- Vores medlemmer tilhører en dobbelt minoritet. Vi er en del af døves kultur, men vores seksualitet er anderledes. Til gengæld deler vi samme seksualitet med de andre medlemmer hos LGBT Danmark, men her taler vi ikke samme sprog, da vi bruger tegnsprog, og de taler på dansk.

Det er så lige præcis hér, at Tegnbuen kan gøre en forskel, siger Andreas Kronlund og fortsætter:

- Vi tilbyder et mødested, der kan møde begge behov, og hvor vi kan dele vores udfordringer med hinanden. Og så har vi også det hyggeligt sammen.

Flere jubilæumsaktiviteter

Tegnbuens 35 års jubilæum bliver fejret med en jubilæumsreception tirsdag eftermiddag, en række tegnsprogstolkede foredrag under Copenhagen Pride i løbet af onsdag og torsdag, en jubilæumsfest og deltagelse i dragshow på fredag, og så har foreningen deres egen deltagelse i Copenhagen Pride paraden på lørdag kl. 13:00. Endelig afholdes der en sommerhustur for foreningens egne medlemmer senere på året.

Om foreningen

Tegnbuen startede som forening i 1984, hvor der stort set kun kom mænd. Sidenhen kom kvinder til, og foreningen nåede at lukke mellem 1995-2001 grundet et svind af medlemmer, men åbnede igen i 2001. I 2005 skiftede foreningen navn til Tegnbuen, som er et ordspil med ordene “Tegnsprog og Regnbuen”.

Læs mere om Tegnbuen her

Facebook
Twitter