Theresa May fortsætter som premierminister

Et flertal af de konservative parlamentsmedlemmer har stadig tillid til Theresa May som leder og premierminister.

I juni 2016 stemte Storbritannien for at forlade EU. Udmeldelsen kaldes brexit. Den 14. november blev Storbritannien og EU enige om en såkaldt skilsmisse-aftale.

Det britiske parlament skal også godkende skilsmisse-aftalen, men mandag aflyste premierminister Theresa May afstemningen, fordi hun vidste, at det ville blive et nej.

Det førte til, at 48 af Theresa Mays partifæller i det konservative parti nu havde indgivet en mistillidserklæring. Onsdag aften skulle de konservative parlamentsmedlemmer derfor stemme om, om de stadig har tillid til Theresa May.

Et flertal støtter stadig Theresa May

Hvis 158 af de 315 konservative parlamentsmedlemmer stemte imod Theresa May, skulle hun gå af som premierminister.

Men 200 stemte for Theresa May, og 117 stemte imod hende. Derfor fortsætter hun som leder af det konservative parti og som premierminister.

Desuden kan der ikke komme en ny mistillids-afstemning imod hende de næste 12 måneder. Det står nemlig i partiets vedtægter.

Theresa May vil ikke lede partiet ved næste valg

Efter afstemningen sagde Theresa May, at hun var glad for, at et flertal stadig støtter hende.

- Selvom jeg er taknemmelig for den opbakning, så har en markant andel af mine kolleger stemt imod mig. Og jeg har lyttet til det, de har sagt, sagde Theresa May.

Inden dagens afstemningen sagde hun til sine partifæller, at hun ikke vil stå i spidsen for partiet ved det kommende valg i 2022.

Ovenfor kan du se en video, hvor Theresa May holder tale efter afstemningen.

Facebook
Twitter