Tyfonen Mangkhut rammer Sydkina og aftager

Asien har været ramt af tyfonen Mangkhut i weekenden. Søndag ramte den Hong Kong og Sydkina, men er nu nedgraderet til tropisk storm.

I weekenden blev Filippinerne ramt af supertyfonen Mangkhut. Søndag bevægede supertyfonen sig videre til Hong Kong og Guangdong-provinsen i Sydkina.

I Hong Kong blev bygninger skadet af vinden, og regnen skabte oversvømmelser og strømforbrydelser. Blandt andet på hospitaler, som måtte bruge strøm fra generatorer.

Mindst 69 mennesker er døde i supertyfonen, og mange savnes stadig. Der er dog ikke nogen meldinger om dødsfald i Hong Kong.

2,5 millioner mennesker var evakueret

Mangkhut nåede til Kina cirka klokken 23.00 dansk tid og ramte først byen Taishan med vindstyrker på 162 kilometer i timen.

I forvejen var over 2,5 millioner mennesker evakueret, og tusindvis af fiskerbåde var hevet op på land. Flyvninger i området var aflyst, og næsten 20.000 byggepladser var lukket ned.

I Sydkina er der endnu ikke mange meldinger om, hvilke konsekvenser supertyfonen har haft. Men ifølge nyhedsbureauet AP er fire mennesker dræbt ifølge de kinesiske myndigheder.

Mangkhut er nedgraderet til tropisk storm

Mangkhut er nu fortsat ind over Kina og er blevet nedgraderet til en tropisk storm. Provinserne Guangdong, Guangxi og Hainan er fortsat påvirket af kraftige vinde og store mængder regn.

Myndighederne siger, at 65 mennesker er dræbt i Filippinerne, og 43 mennesker savnes stadig. Mange af de savnede er minearbejdere, som søgte tilflugt i en bygning i Benguet-provinsen sammen med deres familier. Bygningen blev begravet i et jordskred.

Man leder stadig efter overlevende, men det er svært at bruge tungt udstyr, fordi jorden er våd. 33 minearbejdere er bekræftet døde.

Facebook
Twitter