Udenlandske medier roser dansk målmand

Christoffer Haagh er normalt målmand for det danske futsal-landshold, men onsdag stod han på mål ved landskamp i fodbold.

Futsal er fodbold, som man spiller indendørs med en målmand og fire spillere. 31-årige Christoffer Haagh er normalt målmand for det danske futsal-landshold.

Men onsdag aften var han målmand i en landskamp i fodbold mellem Danmark og Slovakiet, fordi Danmark ikke kunne sende det sædvanlige landshold.

Danmark tabte kampen mod Slovakiet 0-3, men efter kampen roser flere udenlandske medier Christoffer Haagh, fordi han reddede mange bolde.

Konflikt om landsholdsaftale

Dansk Boldspil-Union (DBU) og landsholdspillerne forhandler om en ny landsholdsaftale, efter den seneste udløb 1. august. Parterne er dog stærkt uenige om en række stridspunkter som eksempelvis spillernes muligheder for at indgå personlige sponsoraftaler.

Se Tema

Reuters: Haagh reddede Danmark fra ydmygelse

Nyhedsbureauet Reuters skriver for eksempel, at futsal-målmanden Haagh reddede Danmark fra ydmygelse i Slovakiet.

Det argentiske sportsmedie Olé skriver i en overskrift, at futsal-målmanden afværgede et målshow.

- Christoffer Haagh reddede Danmarks amatører, der gjorde, hvad de kunne imod Slovakiet. Han overtog Schmeichels plads i målet, og han gjorde det rigtig godt, skriver Olé.

DBU risikerede sanktioner med et afbud

Christoffer Haagh stod på mål for Danmark, fordi DBU og Spillerforeningen ikke kan blive enige om en ny aftale for spillerne på herrelandsholdet i fodbold.

Derfor havde DBU bedt andre spillere om at spille for Danmark. Hvis DBU meldte afbud til kampen, kunne Uefa nemlig give Danmark sanktioner.

De fleste af spillerne på det alternative landshold kom fra sjællandske 2. divisions-klubber. Andre kom fra Danmarks-serien og futsallandsholdet.

Se Nyheder

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve