Løkke går til dronningen med regeringsrokade i morgen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil i morgen gå til dronningen for at "foretage justeringer i regeringens sammensætning".

I dag meddelte både uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (Venstre) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (Venstre), at de ikke ønsker at være ministre.

Derfor skal statsminister Lars Løkke Rasmussen i morgen hen til Amalienborg for at meddele det til dronning Margrethe.

- De udtræder nu begge af regeringen, og i lyset heraf går jeg til dronningen i morgen for at foretage justeringer i regeringens sammensætning, skriver Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Søren Pind stopper i dansk politik

Det er uvist, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen vil lave en større ministerrokade, der også involverer ministre fra Liberal Alliance og De Konservative.

Søren Pind siger, at han ikke længere har den nødvendige sult. Han stopper som minister med det samme og stopper også i dansk politik.

- Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi, siger han til Berlingske.

Esben Lunde Larsen fortsætter som folketingsmedlem

Esben Lunde Larsen stopper også som minister, men fortsætter som folketingsmedlem frem til næste valg. Han skriver ikke, hvorfor han stopper, eller hvad han ønsker at lave.

- Tiden er nu til at prøve noget nyt - det bliver spændende at se hvad, skriver han på Facebook.

- Søren Pind og Esben Lunde Larsen har igennem mange år ydet en flot indsats i Folketinget, regeringen og Venstre. De har arbejdet hårdt for vores land, og det skylder jeg dem en stor tak for, skriver Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

I videoen ovenfor kan du høre et interview med Søren Pind.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter