Løkke: Homoseksuelle får ikke ekstra beskyttelse efter terror i Orlando

Homoseksuelle i Danmark får ikke ekstra beskyttelse, efter en natklub for homoseksuelle blev angrebet i Orlando i weekenden, siger statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) mener, danskere skal leve livet, som "som vi altid har gjort". (Foto: © Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix)

I weekenden skød og dræbte gerningsmanden Omar Mateen 49 og sårede 53 på en natklub for homoseksuelle i den amerikanske by Orlando.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) besøgte mandag aften den amerikanske ambassade i København for at lægge blomster og vise respekt for ofrene.

Lars Løkke Rasmussen siger dog, at homoseksuelle miljøer i Danmark ikke får mere beskyttelse end før angrebet i Orlando.

Truslen mod Danmark er høj

Lars Løkke Rasmussen siger, at Politiets Efterretningstjeneste gør alt, hvad de kan for at holde øje med truslen mod Danmark.

- Trussels-billedet er højt, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Og det, der er sket i USA, har ikke givet anledning til at ændre det, for det er højt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke til danskerne: Lev livet

Lars Løkke Rasmussen mener, at danskerne skal leve livet, som "vi altid har gjort det".

- Er der en homoseksuel, der ikke tør gå ind på en homo-klub i København en fredag aften for at drikke en øl på grund af det her, så har vi givet op. Det må vi ikke gøre, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi skal kæmpe for tolerance, siger han.

I videoen under artiklen kan du se et interview med Lars Løkke Rasmussen.