Londons borgmester forbyder reklamer med meget tynde modeller

Allerede fra juli vil det være slut med reklamer med meget tynde modeller eller ekstremt muskuløse mænd i den offentlige transport i London.

Sadiq Khan blev valgt som ny borgmester i London i starten af maj som den første nogensinde med muslimsk baggrund. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Londons nye borgmester hedder Sadiq Khan.

Han har netop besluttet, at der fra juli ikke længere må være reklamer med 'usunde og urealistiske kropsbilleder' i den offentlige transport i London, skriver The New York Times.

'Usunde og urealistiske kropsbilleder' kan for eksempel være billeder af meget tynde modeller eller meget muskuløse mænd.

Borgmester: Jeg er bekymret

Sadiq Khan mener, at billeder af 'usunde og urealistiske kropsbilleder' er en dårlig idé.

- Som far til to teenagepiger er jeg bekymret over denne form for reklame, som kan nedgøre mennesker, især kvinder, og få dem til at skamme sig over deres kroppe, skriver Sadiq Khan i en pressemeddelelse.

- Ingen skal føle sig presset med urealistiske forventninger til deres krop, når de rejser med tog eller bus, skriver han.

Andre lande gør det også

I Spanien, Italien, Israel og Frankrig er det også forbudt at vise reklamer med meget tynde modeller.

Graeme Craig er kommerciel chef for Londons transportsystem. Han synes, det er en god idé at forbyde reklamer med 'usunde og urealistiske kropsbilleder'.

Sadiq Khan blev valgt som ny borgmester i London i begyndelsen af maj som den første nogensinde med muslimsk baggrund.

Facebook
Twitter