Medie: Forgiftet familie søgte lægehjælp flere gange

To børn døde i sidste uge, efter en familie blev indlagt på hospitalet med mistanke om forgiftning. Det viser sig nu, at familien flere gange søgte lægehjælp.

De overlevende familiemedlemmer er stadig indlagt på Rigshospitalet. Arkivfoto. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Flere medlemmer af en flygtninge-familie på 12 blev torsdag indlagt på hospitalet med forgiftning. Familien havde muligvis spist giftige svampe.

Samme dag døde to af familiens børn, hvoraf den ene var en 15-årig pige. To andre var i kritisk tilstand, og ifølge TV2 har de fået transplanteret nye organer.

Det viser sig nu, at familien i sidste uge søgte lægehjælp flere gange. Det skriver TV2.

Medie: 15-årig pige blev undersøgt flere gange

Mandag i sidste uge følte flere familiemedlemmer sig allerede syge, og forældrene gik til deres læge. Det fortæller bekendte til TV2.

Den 15-årige pige havde det værst, og natten til tirsdag blev hun undersøgt på Næstved Sygehus. Lægerne mente, at hun formentlig led af en maveinfektion.

Tirsdag aften kom vagtlægen hjem til familien, fordi den 15-årige stadig var syg. Vagtlægen sagde, at pigen havde blærebetændelse.

Tolk: Vagtlæge ville ikke undersøge barn

Mens vagtlægen var på besøg hos familien, bad faren vagtlægen undersøge endnu et barn, som også var sygt.

Patience Mashamba arbejder som tolk og frivillig hos Røde Kors og har kendt familien i to år. Ifølge Patience Mashamba ville vagtlægen ikke undersøge det andet syge barn.

- Lægen sagde: "Jeg er ikke kommet for hende dér". Så han ville ikke kigge på hende, siger Patience Mashamba til TV2.

/ritzau/

FacebookTwitter