Mindst 69 personer er omkommet i vulkanudbrud i Guatemala

Søndag gik en vulkan i Guatemala i udbrud. Siden udbruddet er mindst 69 personer omkommet.

I Guatemala ligger vulkanen Fuego, som er en af de mest aktive vulkaner i Centralamerika. Søndag gik vulkanen i udbrud.

Her blev det først meldt ud, at 25 personer var omkommet i vulkanudbruddet. Men nu er antallet af omkomne oppe på mindst 69 personer.

Flere tusinder er blevet evakueret fra området omkring vulkanen. Redningsarbejdere kæmper stadig for at redde overlevende.

By er dækket af aske

Byen El Rodeo ligger cirka 12 kilometer væk fra vulkanen. Byen er dækket af lava, sten og aske.

46-årige Francisco Quiche er en af dem, som nåede væk fra landsbyen. Men både hans søn og svigerdatter nåede ikke væk. De er altså sandsynligvis omkommet.

- Jeg er knust over tabet af min søn og svigerdatter. De var bare 22 år gamle, og de ventede et barn, fortæller han til nyhedsbureauet Reuters.

Lavaen bliver op til 700 grader varm

Paul Martin Holm er lektor i geologi ved Københavns Universitet. Ifølge ham steg askeskyen ikke op fra vulkanen, men faldt ned langs vulkanens sider.

- Sådan en glødende askesky løber ned ad siderne meget hurtigt. Du skal finde dig en bil og køre væk i høj fart, siger Paul Martin Holm til DR Viden.

Ellers bliver man brændt af lavaen, som er mellem 300 og 700 grader varmt. Man skal også passe på asken, da askens partikler kan dræbe, hvis man indånder den.

I videoen øverst kan du blandt andet høre et vidne fortælle om hendes flugt fra lavaen.

Facebook
Twitter