Minister kritiserer sag på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har givet 200 personer besked om, at de måske ikke er færdiguddannede alligevel.

På billedet ses Tommy Ahlers, der er uddannelses- og forskningsminister. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Man kan studere et hovedfag og et sidefag på universitetet, når man uddanner sig til gymnasielærer. Derefter kan man tage et pædagogikum, der giver kompetencer til at arbejde som gymnasielærer.

Aarhus Universitet har netop givet 200 færdiguddannede besked om, at de måske ikke er færdiguddannede alligevel.

Det skyldes, at Aarhus Universitet gennem ti år har overset, at sidefag skal forlænges med et semester, hvis sidefaget læses på et andet fakultet end hovedfaget.

Nuværende studerende kan også være ramt

Aarhus Universitet har sendt brev ud til de færdiguddannede om, at de kan mangle et semester, hvis de ikke i mellemtiden har taget videreuddannelsen pædagogikum.

Flere studerende kan også få forlænget deres studietid med et halvt år. Kristian Thorn er vicedirektør for uddannelse på Aarhus Universitet og siger, at de er i tæt dialog med de studerende.

- Det her er en meget ulykkelig sag for alle berørte. Både for dem, der er blevet færdige med deres studier og for dem, der er i gang for nuværende, siger han.

Undervisningsminister: Det her er rigtig ærgerligt

Tommy Ahlers er uddannelses- og forskningsminister (Venstre). Han kritiserer, at færdiguddannede og studerende nu kan få forlænget deres uddannelse med tilbagevirkende kraft.

Tommy Ahlers har kommenteret sagen i en kort skriftlig udtalelse til DR.

- Det her er rigtig ærgerligt, og det går ud over studerende, der har troet, at alt var, som det skulle være. Det er ikke i orden, og det skal der rettes op på. Jeg har bedt mit ministerium om at kontakte alle de universiteter, der uddanner gymnasielærere, så vi kan afklare, at der ikke er flere problemer, skriver han.

Facebook
Twitter