Morten Messerschmidt stopper i Dansk Folkepartis ledelse

MELD-sagen betyder nu, at Morten Messerschmidt stopper i Dansk Folkepartis ledelse. Det sagde partiets formand tirsdag aften.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (forrest), siger, at Morten Messerschmidt (bagerst) stopper i partiet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Kristian Thulesen Dahl er formand for Dansk Folkeparti. Tirsdag aften interviewede TV Avisen ham om MELD-sagen.

Sagen går ud på, at Dansk Folkeparti er mistænkt for at bruge EU-penge på blandt andet at betale for partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015.

Pengene skulle have været brugt på to EU-konferencer for det europæiske parti MELD, som Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti var formand for.

Messerschmidt stopper i ledelsen

EU's antisvindel-enhed er i gang med at undersøge sagen. Dansk Folkeparti er også ved at lave deres egen undersøgelse.

MELD-sagen gør nu, at Morten Messerschmidt skal stoppe med at være en del af Dansk Folkepartis ledelse.

- Vi har besluttet, at Morten Messerschmidt udtræder af vores partis ledelse. Og så må de ting jo gå sin gang, som nu skal ske i Europa-Parlamentet, sagde Kristian Thulesen Dahl i TV Avisen.

Thulesen Dahl: Det er sjusk

Kristian Thulesen Dahl sagde også, at han har vidst, at MELD var med til at betale for dele af partiets sommergruppemøder.

Men han siger, at han er gået ud fra, at det foregik inden for Europa-Parlamentets regler.

- Jeg har ingen grund til at tro, det er bevidst snyd, men det er i hvert fald sjusk. Det er sjusk på højt plan. Det hører ingen steder hjemme, sagde han.

Partiet vil rydde op i sagen

Mandag aften sagde Dansk Folkeparti, at partiet vil betale de 200.000 kroner tilbage til EU, som partiet er mistænkt for at have misbrugt til sine sommergruppemøder.

Tirsdag sagde partiet, at det vil betale endnu flere penge tilbage, når det har været alle sine dokumenter igennem.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl sørger Dansk Folkeparti nu for, at der bliver ryddet op i sagen, så partiet ikke har fået støtte uden at have ret til det.

Morten Messerschmidts presserådgiver skriver i en sms til DR Nyheder, at Messerschmidt er enig i, at han skal stoppe i partiets ledelse.

I videoen under artiklen kan du se klippet fra TV Avisen med Kristian Thulesen Dahl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk