Nu åbner det første supermarked med overskuds-mad

Den 22. februar åbner Folkekirkens Nødhjælp et supermarked, der sælger billig overskuds-mad.

Restauranter, cafeer og butikker smider hver dag mad ud. Men fra 22. februar vil maden i stedet kunne sælges til en lavere pris i Folkekirkens Nødhjælps butik Wefood. (Foto: GLYN KIRK © Scanpix)

Hvert år smider vi mere end 700.000 ton mad ud i Danmark.

Folkekirkens Nødhjælp vil gerne stoppe mad-spildet. Organisationen åbner derfor nu det første supermarked i Danmark, som skal sælge overskuds-mad.

Det kan for eksempel være en appelsin med en brun plet eller en pakke cornflakes, som er blevet skæv.

Overskuddet skal hjælpe fattige

Supermarkedet vil være 245 kvadratmeter stort og kommer til at hedde Wefood.

Maden vil komme fra restauranter, caféer, en slagter, en købmand og Dansk Supermarked, og varerne vil koste 30 til 50 procent mindre end i et almindeligt supermarked

Overskuddet vil gå til at bekæmpe fattigdom i hele verden.

Supermarkedet er for alle

Supermarkedet er inspireret fra London og Wien. Her er det dog kun kunder, som ikke har så mange penge, som må handle i supermarkedet.

I Danmark bliver supermarkedet for alle, som gerne vil spare penge, stoppe madspild og støtte bekæmpelsen af fattigdom.

Supermarkedet åbner på Amager i København den 22. februar 2016.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve