Nu kan man følge med i, hvor ulvene er

Mange danskere vil gerne vide, hvor ulvene i Danmark er. Nu har museum lavet en hjemmeside, hvor alle kan følge med i ulvenes færden.

Hjemmesiden skal være med til at forhindre, at der opstår misforståelse og falske oplysninger om ulvene. Arkivfoto. (Foto: Ulvetracking.dk © Scanpix)

Der har ikke været ulve i Danmark i 200 år, men nu er ulvene begyndt at komme tilbage igen.

I denne sommer blev der blandt andet spottet ulveunger nær Holstebro.

Nu har Naturhistorisk Museum i Aarhus lavet hjemmesiden ulveatlas.dk, hvor alle kan følge med i, hvor ulvene befinder sig.

Mange vil vide, hvor ulvene er

Kent Olsen er forsknings- og samlingschef på Naturhistorisk Museum. Han siger, at folk tit spørger, hvor ulvene er.

Derfor opfordrer museet alle til at skrive, hvis man ser en ulv eller ser spor fra en ulv.

- Vi har allerede fået hundredvis af indberetninger, som vi taster ind i vores database og bruger til bl.a. at koordinere vores eftersøgning med, siger Kent Olsen.

Nogle bliver bange for ulvene

Kent Olsen siger, at de fleste bliver positivt overraskede, når de opdager en ulv. Men nogle bliver også bekymrede for, om ulven eksempelvis angriber deres husdyr.

Derfor håber han, at den nye hjemmeside kan forebygge konflikter mellem mennesker og ulve.

- Vi er ikke "for" eller "imod" ulven. Den er et dyr ligesom andre dyr, men vi er helt klart for facts, så man tager oplyste valg, siger han.

Ulveatlas

  • Du kan indberette det til ulveatlas.dk, hvis du ser eller hører en ulv, finder spor fra en ulv eller finder et dyr, der kan være dræbt af en ulv.

  • Hvis det kan bekræftes, at der er tale om en ulv, bliver det registreret i ulveatlasset i et område, der dækker 10*10 kilometer. Det afsløres ikke, hvor ulven helt præcist er.

  • Man kan være anonym, når man indberetter.

Facebook
Twitter