Olympisk Komité: Rio er klar til OL

Der bliver ingen problemer med transport eller byggekaos, når OL begynder. Det lover Den Internationale Olympiske Komité.

Der bliver ingen problemer med byggekaos under OL, lover Den Internationale Olympiske Komité (IOC). (Foto: © Bruno Kelly, Scanpix)

Den seneste tid har flere medier skrevet om, at der er mange problemer i den brasilianske storby Rio de Janeiro op til OL, der begynder den 5. august.

Problemerne handler både om byggekaos, politisk uro og problemer med sikkerhed, transport og sundhed.

Nu siger Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i en rapport, at Rio de Janeiro er klar til OL.

'Rio er klar til at byde verden velkommen'

IOC lavet kontrolbesøg i byen og lover, at "Rio er klar til at byde verden velkommen". Byen er "en fremragende" olympisk landsby, og der er "helt fantastiske" sportsarenaer, lyder det.

En af bekymringerne har været, om en metrolinje til 2,75 milliarder dollar ville nå at blive færdig til at køre folk rundt i den vestlige del af byen under OL.

IOC siger nu, at selv om metrolinjen ikke er færdig endnu, vil den være helt klar til at bruge inden åbningsceremonien den 5. august.

Vand-kvaliteten er meget forbedret

En anden bekymring har været vandet i den forurenede Guanabara-bugt, hvor sejlsports-konkurrencerne skal finde sted. Her kalder IOC nu kvaliteten af vandet "meget forbedret".

IOC nedtoner også risikoen for at blive smittet med zika-virus. Det er nemlig vinter i Brasilien, og det kan zika-myggene ikke lide.

Brasiliens myndigheder vil indsætte 85.000 ekstra politifolk og soldater i forbindelse med OL, hvor flere end 10.000 atleter fra hele verden skal deltage.

/ritzau/dpa

  • Se hele rapporten på engelsk her