DR sætter fokus på de 600.000 usikre læsere

DR arrangerer i den kommende tid konferencer for ledere og tillidsfolk og sætter fokus på de næsten 600.000 danskere, som har svært ved at læse.

Peter Lund Madsen, som laver ’Hjernekassen’ på P1, er vært ved konferencerne. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1) (Foto: Agnete Schilchtkrull © (c) DR)

Op imod 600.000 danskere har svært ved at læse en køreplan eller et brev fra kommunen.

Derfor arrangerer DR gratis konferencer i Odense, København og Aalborg for at sætte fokus de mange danskere, som har svært ved at læse og forstå simple tekster.

I første omgang bliver virksomhedsledere, HR-folk og tillidsfolk inviteret til konferencerne, som giver råd og inspiration til at hjælpe ansatte, der har svært ved at læse.

Peter Lund Madsen er vært

Den første konference bliver holdt på DR Fyn i Odense tirsdag den 5. april om formiddagen, hvor Peter Lund Madsen er vært. Han er også kendt som ’Hjerne-Madsen’, fordi han er hjerneforsker og vært på radioprogrammet ’Hjernekassen på P1’.

På konferencerne kan deltagerne møde administrerende direktør i tænketanken DEA, Stina Elias Vrang, som fortæller hvad folk skal kunne i fremtiden for at bevare deres arbejde.

Peter Lund Madsen interviewer også lokale virksomheder, som har gjort en indsats for at gøre deres ansatte bedre til at læse og skrive. Han spørger om, hvorfor de sender de ansatte på kurser, og hvad virksomhederne får ud af det.

I Odense kan deltagerne møde firmaet Svendborg Brakes og serviceafdelingen i Nyborg Kommune.

Næste konference er den 26. april i Koncerthuset i København, hvor Peter Lund Madsen taler med Entreprenørfirmaet Nordkysten, Berendsen Textil Service og Københavns Kommune.

Tredje konference er på DR Nordjylland i Aalborg den 25. maj 15:30-18:00. Her kan deltagerne møde Salling Plast, Sødisbakke og Trænregimentet ved Aalborg Kaserner.

Har vi opgivet usikre læsere?

Helle Trolle-Christensen er redaktør i DR og er med til at arrangere konferencerne sammen med udbydere af læsekurser og Nota, som er det nationale bibliotek og videncenter for mennesker, der har svært ved at læse.

Hun siger, at alle taler om skolebørn, som skal blive bedre til at læse, og at 15-20 procent af en årgang aldrig kommer i gang med en uddannelse.

- Men hvad de 600.000 voksne danskere med læseproblemer? Har vi opgivet dem, selv om nogle af dem måske har både 20 og 30 år tilbage på arbejdsmarkedet? Det er blandt andet noget af det, vi gerne vil sætte fokus på med konferencerne, siger hun.