Ordblinde-foreningen får støttesang

Sangerinden Ragna Ea har skrevet en støttesang for ordblinde, som blev præsenteret onsdag aften på en feriekoloni for ordblinde.

  • Ordblinde-foreningen overrækker Ragna Ea to flasker vin og en buket blomster som tak for sangen. (Foto: Freja Kierstein Johansen DR Samfundsliv)
  • Maj Mortensen er næstformand i Ordblinde-foreningen. Hun overrækker Ragna Ea en gave som tak for sangen. (Foto: Freja Kierstein Johansen DR Samfundsliv)
1 / 2

Ordblinde-foreningen arbejder for, at ordblindhed bliver anerkendt i samfundet.

I øjeblikket holder foreningen feriekoloni for omkring 25 ordblinde børn og deres søskende og forældre på Nislevgård Efterskole for ordblinde.

Onsdag aften var første aften på feriekolonien, som varer fra onsdag til lørdag. Det blev fejret med en helt særlig sang for ordblinde.

Sangerinden Ragna Ea Bentsdatter har nemlig skrevet en støttesang til Ordblinde-foreningen, som hedder 'Alverdens Ord'.

Ragna Ea blev inspireret af ordblind elev

Ragna Ea er til daglig ordblindeunderviser i Holbæk. Hun har gennem sit arbejde mødt mange ordblinde og er blevet inspireret af dem til at skrive sangen.

- Jeg blev rørt af en af mine elevers historier om at møde Thomas Blachman, som også er ordblind. Og så fik jeg lyst til at skrive en sang til alle ordblinde, siger Ragna Ea.

Thomas Blachman introducerer derfor sangen i en musikvideo, som Ragna Ea præsenterede på feriekolonien onsdag aften.

- Det var ret stort. Jeg havde jo glædet mig helt vildt til, at feriekolonien skulle høre sangen. Jeg blev også helt rørt, fordi kolonien tog så godt imod sangen, siger hun.

Forening håber på flere medlemmer

Støttesangen har været ni måneder undervejs og faldt også i god jord hos Ordblinde-foreningen, der er meget glade for, at Ragna Ea ville skrive en sang til foreningen.

Maj Mortensen er næstformand i Ordblinde-foreningen. Hun håber, at sangen kan sætte fokus på ordblindhed og få folk til at melde sig ind i Ordblinde-foreningen, der lige nu har 1200 medlemmer.

- Og så håber jeg, at feriekolonien vil være med til at synge den til morgensamling resten af ugen og dele den på facebook. Tak til Ragna for den fine sang som gave, siger Maj Mortensen.

Bianca Bødker: Det er en glad sang

Bianca Bødker kommer fra Sønderjylland og har sin mand og tre døtre på 4 år, 11 år og 14 år med på feriekolonien. Fire ud af fem i familien Bødker er ordblinde.

Hun synes, det er fedt, at Ordblinde-foreningen gør op med ordblindhed som tabu.

- Det er en meget glad sang. Og så er det super, at den handler om ordblinde, siger Bianca.

Familien er allerede nu positivt stemt over for kolonien og glæder sig til de kommende dage.

Se musikvideoen nedenunder artiklen eller hent tekst og noder til sangen HER.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk