P6 Beat og P8 Jazz fortsætter i hele 2020

P6 Beat og P8 Jazz skulle lukke på grund af besparelser i DR. Nu har kulturministeren fundet 15 millioner kroner til at udskyde lukningen.

På billedet ses Camilla Jane Lea, der både laver ’Break Beat’ og ’De rigtige 90’ere’ på P6 Beat. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Hvert femte år vedtager Folketinget en såkaldt medieaftale. I 2018 lavede den daværende regering og Dansk Folkeparti en ny medieaftale.

Medieaftalen betød, at DR blev pålagt at spare 20 procent. I den forbindelse blev det besluttet, at blandt andet radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz skulle lukke.

Joy Mogensen (Socialdemokratiet) er kulturminister i den nuværende regering. Hun siger, at der er fundet 15 millioner kroner til at udskyde lukningen af P6 Beat og P8 Jazz.

P6 Beat og P8 Jazz skal foreløbigt eksistere i hele 2020

P6 Beat og P8 Jazz stod til at lukke ved årsskiftet. Men foreløbigt skal de to kanaler også eksistere i hele 2020.

Maria Rørbye Rønn er DR’s generaldirektør. Hun ser beskeden om at udskyde lukningen som et udtryk for politisk opbakning til public service.

- Det vigtigste for DR er fortsat, at der findes en samlet og langsigtet løsning på de udestående besparelser i DR på en kvart milliard kroner. Men jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal, siger hun.