PET skal tjekke alle ansatte i politiet og deres familier

Rigspolitiet øger sikkerheden og indfører tjek af ansattes ægtefæller og hjemmeboende børn over 18 år.

Rigspolitiet kræver nu tjek af politi-ansattes ægtefæller og hjemmeboende børn over 18 år. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Alle ansatte i dansk politi skal nu sikkerheds-godkendes til et højere niveau end tidligere.

Det betyder, at de ansattes kærester, ægtefælle og hjemmeboende børn over 18 år skal skrive under på, at PET må lave et sikkerhedstjek af dem.

Hvis de ikke skriver under, kan den ansatte miste sit arbejde. Det skriver Berlingske. Den nye sikkerheds-godkendelse omfatter 16.900 ansatte og deres familier.

Sikkerhedstjek skal højne sikkerheden

Det er Rigspolitiet, som har besluttet, at alle ansatte og nærmeste familie skal tjekkes. Det sker for at højne sikkerheden i dansk politi.

Ina Eliasen er HR-direktør i Rigspolitiet. Hun siger, at ansatte altid er blevet tjekket, og at man nu bare vil gøre det på et højere niveau.

- Vi forholder os blandt andet til terror og dybt professionelle kriminelle netværk. Vi skal sikre, at vores ansatte ikke befinder sig i en situation, hvor de forkerte kan udnytte dem, siger hun.

Formand: Kommunikationen har ikke være god nok

Claus Oxfeldt er formand for Politiforbundet. Han siger, at han har forståelse for, at man indfører et mere omfattende sikkerhedstjek.

Han siger dog, at kommunikationen fra Rigspolitiet ikke har været god nok.

Claus Oxfeldt siger, at det skulle have været oplyst hvorfor, og præcis hvad det er, man vil undersøge omkring familiemedlemmer.

Facebook
Twitter