Politiet har anholdt den formodede gerningsmand fra Christiania

Politiet har anholdt den mand, som man mener, stod bag skyderiet på Christiania onsdag aften.

Politiet ledte i mange timer, inden de kunne anholde den formodede gerningsmand bag skyderierne på Christiania. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Onsdag aften ville politiet anholde en mand på Christiania i København. Men manden trak et skyde-våben og ramte én betjent i hovedet og en anden i benet.

Den ene betjent er hårdt såret, og den anden er uden for livsfare. Manden ramte også en almindelig borger, som er uden for livsfare.

Nu har politiet anholdt den mand, som de mener, står bag skyderiet, oplyser politiet til DR.

Gerningsmand er kendt som hash-handler

Politiet fandt gerningsmanden på en adresse i Kastrup. Her omringede politiet adressen, hvorfra manden forsøgte at flygte, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Manden var bevæbnet, og det kom til en kort skudafgivelse, hvorunder mistænkte blev ramt, oplyser politiet.

Politiet kender gerningsmanden som en person, der handler med hash på Christiania.

Politi: Skyderi gik over grænsen

Thorkild Fogde er politidirektør ved Københavns Politi. På et pressemøde torsdag morgen sagde han, at skyderiet på betjentene gik over grænsen.

- Vi er opmærksomme på, at der er gode kræfter og fredelige kræfter på Christiania, men nu synes vi, at de kriminelle for alvor har overskredet grænsen, sagde han.

- Derfor må det være tid til at lægge afstand til den organiserede kriminalitet i Pusher Street og få dem presset ud, siger han.

Pusher Street er en gade på Christiania, hvor der bliver handlet med hash.

Gerningsmanden bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 14.00. Manden vil dog ikke selv være tilstede ved forhøret, da han er hårdt såret.