Politikerne vil have babyluger til uønskede spædbørn

Et flertal i Folketinget vil oprette babyluger til uønskede spædbørn. Men Jordemoderforeningen synes, det er en dårlig idé.

I Tyskland har man haft babyluger siden 2000. Der er cirka 100 babyluger i Tyskland, og cirka 500 børn er blevet indleveret. (Foto: Peter Øvad Halkjær © DR Nyheder)

Cirka én gang om året finder nogen et nyfødt spædbarn i Danmark, som er blevet efterladt af sin mor.

I denne uge blev der fundet et babylig i Glostrup. Og sidste år fandt en gårdmand en nyfødt og levende, lille pige i en skraldespand i Bagsværd.

Et flertal i Folketinget vil nu give mødre mulighed for at aflevere uønskede børn et sikkert sted. Derfor skal der oprettes såkaldte babyluger i Danmark.

Babyluger skal forhindre, at efterladte børn dør

En babyluge er en lille indgang til eksempelvis et hospital, hvor mødre anonymt kan aflevere deres spædbarn til sundheds-personalet.

Formålet med babylugerne er at forhindre, at spædbørn bliver efterladt steder, hvor de kan være i fare og dø.

Det er Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti, som støtter forslaget om at oprette babyluger i Danmark.

Jordmoderforeningen er imod forslaget

Lillian Bondo er formand for Jordemoderforeningen. Hun frygter, at flere desperate mødre vil aflevere deres spædbørn i stedet for selv at tage sig af dem.

- Jeg synes, det er en tordnende dårlig ide, der stemmer meget dårligt overens med vores tradition for at tage os godt af de mennesker, der henvender sig med problemer, siger hun.

Babylugerne skal indføres som en forsøgsordning, som koster to millioner kroner.

Facebook
Twitter