Redningshold er sendt ind i grotten efter thailandske drenge

Tidligt søndag morgen blev 18 personer sendt ind i oversvømmet grotte for at hente de 12 drenge og deres træner ud.

Redningsholdet forventer, at det tager mindst 11 timer, før den første dreng er reddet ud. (Foto: Lillian Suwanrumpha © Scanpix)

Den 23. juni forsvandt 12 drenge mellem 11 og 16 år og deres fodboldtræner i det nordlige Thailand.

Den 2. juli fandt to dykkere drengene og deres træner i live i en oversvømmet grotte. Men redningsholdet har endnu ikke kunnet få drengene og træneren ud.

Klokken fem søndag morgen dansk tid er et redningshold sendt ind i grotten for at hente drengene ud.

Drengene kan gå ud det meste af vejen

13 udenlandske dykkere og fem thailandske frømænd er sendt ind i grotten. Ifølge redningsholdet tager det mindst 11 timer, før den første dreng er reddet ud.

Narongsak Osatanakorn er leder af redningsholdet. Han sagde tidligt søndag morgen, at redningsholdet har nedbragt vandstanden i grotten med 30 centimeter.

Derfor vil drengene kunne gå ud af grotten det meste af vejen ifølge Narongsak Osatanakorn.

Læge har godkendt aktionen

Stéphanie Surrugue er DR´s korrespondent. Hun siger, at en australsk læge, som har stor erfaring med at dykke i grotter, er sammen med drengene. Han har godkendt, at de er klar til redningsaktionen.

- Man har sammenholdt deres helbred med alternativet, som er, at vilkårene ikke bliver bedre, de bliver kun værre. Drengene kan ikke nå at blive dygtige dykkere og komme i topform, for den tid er der ikke at arbejde med, siger hun.

Omkring 1000 mennesker har samlet sig uden for grotten de seneste dage. Men nu har politiet bortvist alle, der ikke er direkte involveret i redningsarbejdet.

/ritzau/

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve