Regeringen og Dansk Folkeparti laver ny medieaftale

Radio24syv skal flyttes fra København til Vestdanmark, og licensen fjernes. Det har regeringen og Dansk Folkeparti besluttet.

Kulturminister Mette Bock (Liberal Alliance) siger, at medieaftalen styrker udbuddet af kultur. Arkivfoto. (Foto: Mads Claus Rasmussen © DR ARKIV)

En medieaftale er en aftale om, hvordan medierne i Danmark skal se ud i fremtiden. Regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en ny medieaftale for 2019 til 2023.

Medieaftalen betyder blandt andet, at radiokanalen Radio24syv skal flyttes sit hovedsæde fra København til Vestdanmark.

Medieaftalen afskaffer også medie-licensen, øger støtten til dansk film og skaber en ny radiokanal og en ny tv-kanal.

Kulturminister: Medieaftalen er ambitiøs

Mette Bock (Liberal Alliance) er kulturminister. Hun siger, at medieaftalen er meget ambitiøs.

- Den sikrer tidssvarende rammer og bedre balance mellem statslige og private medier, gamle og nye medier, landsdækkende og lokale medier samt ældres og unges medieforbrug, siger hun.

- Og jeg glæder mig ikke mindst over det forhold, at vi får styrket kultur-udbuddet i det danske medielandskab, siger Mette Bock.

DR skal være mere fokuseret

Regeringen havde allerede inden medieaftalen besluttet, at DR skal beskæres med 20 procent.

Medieaftalen siger, at DR skal være mere fokuseret. Derfor skal DR for eksempel kun have fire flow-tv-kanaler i stedet for seks.

Mette Bock forventer, at politikerne er klar med DR’s nye public service-kontrakt i september. Heri vil der stå, hvad DR skal lave i fremtiden.

/ritzau/

Facebook
Twitter