Regeringen skal undersøge flygtningelandsbyer

Flere partier tvinger regeringen til at undersøge, hvordan Danmark kan oprette flygtninge-landsbyer.

Onsdag vil regeringen stemme for, at den skal undersøge, hvordan man kan oprette flygtninge-landsbyer i Danmark. Her ses integrationsminister Inger Støjberg (Venstre). (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de Konservative vil have regeringen til at undersøge, hvordan man kan oprette flygtninge-landsbyer i Danmark.

Flygtninge-landsbyerne skal hjælpe kommunerne - blandt andet med at finde boliger til de mange nye flygtninge i Danmark.

Hvis ikke Venstre-regeringen går med til at lave en undersøgelse af flygtninge-landsbyer, vil regeringen komme i mindretal.

Partierne presser altså regeringen til at lave undersøgelsen.

Undersøgelsen skal være klar om en måned

Venstre har derfor nu sagt, at regeringen vil stemme for undersøgelsen.

Det betyder, at Folketinget i dag vil vedtage, at regeringen inden 1. marts skal have lavet en undersøgelse af, hvordan man kan oprette flygtninge-landsbyer i Danmark.

Når undersøgelsen er færdig, skal Folketinget så tage stilling til, om der skal laves flygtninge-landsbyer.

S og DF er uenige om byerne

Selvom både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil have flygtninge-landsbyer, er partierne ikke enige om, hvordan byerne skal fungere.

For Socialdemokraterne er det vigtigt, at landsbyerne hjælper med at integrere flygtningene, siger formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen.

Men det er Dansk Folkeparti uenige i, siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Vi ser jo gerne, det er her man får hjælpen, indtil man kan vende tilbage til nær-området eller helst ens hjemland, siger han til Radioavisen.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve