Se og Hør-sagen: Politiet tiltaler otte personer og Aller Media

Københavns Vestegns Politi tiltaler otte personer og Aller Media i sagen, hvor Se og Hør skulle have betalt en kilde for at skaffe oplysninger om kendtes kreditkort.

Aller Media udgiver blandt andet ugebladet Se og Hør. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

I 2014 udgav en journalist fra ugebladet Se og Hør en bog, hvor journalisten skrev om forholdene på ugebladet.

Journalisten skrev blandt andet om en såkaldt tys tys-kilde, som Se og Hør skulle have betalt for at give ugebladet oplysninger om kendtes kreditkort fra 2007 til 2012.

Tys tys-kilden var ansat i virksomheden IBM, hvor kilden havde adgang til oplysningerne om kreditkortene.

Politiet har tiltalt otte personer i sagen

Københavns Vestegns Politi har nu tiltalt otte personer i Se og Hør-sagen. Politiet har også tiltalt Aller Media A/S, som udgiver Se og Hør.

- Der har været tale om en efterforskning af historisk omfang, siger anklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelse.

- Vi ser nu frem mod at komme i gang med sagen i retten, siger han.

Enkelte er tiltalt for at udnytte oplysninger

Enkelte af de otte personer er også tiltalt for at have modtaget og udnyttet oplysninger om kendte personer uden at have ret til det.

Blandt de otte tiltalte er de to tidligere chefredaktører på Se og Hør Henrik Qvortrup og Kim Hemmingsen. Per Ingdal, som er tidligere udgiverdirektør på Aller Media, er også tiltalt.

Sagen starter den 9. september i Retten i Glostrup.Man regner med, at der vil falde dom i sagen i slutningen af november 2016.

I grafikken under artiklen kan du se en oversigt over, hvem politiet har tiltalt i Se og Hør-sagen.

Facebook
Twitter