Sikkerheden er ikke på plads i OL-byen

Langt over halvdelen af de store bygninger i OL-byen i Rio mangler en sikkerheds-godkendelse.

Den olympiske by er langt fra bygget færdig endnu. (Foto: Yasuyoshi CHIBA © Scanpix)

OL i Rio de Janeiro begynder 5. august, og de flere tusinde sportsfolk fra hele verden er allerede begyndt at ankomme til den brasilianske by.

Atleterne skal bo i den olympiske by, som arrangørerne kæmper for at få bygget færdig til tiden. Nu siger arrangørerne, at 19 af de 31 bygninger i den olympiske by mangler at blive sikkerheds-godkendt. Det skriver mediet theguardian.com.

Sikkerheds-godkendelse betyder, at boligerne er sikre at bo i.

Vi skammer os ikke

Mario Andrada er kommunikationsansvarlig for OL i Rio. Han siger, at håndværkerne arbejder hårdt på at blive færdige.

- Vi har 630 håndværkere, der arbejder i døgndrift på at få gjort det hele færdig, og det forventer vi, at det er på torsdag, siger han.

- Det er ikke noget, vi skammer os over, men vi er kede af, at atleterne ikke ankommer til en færdig by, siger han.

Vand fossede ned i en lejlighed

Næsten 10 procent af atleterne er allerede ankommet til Rio, og mange af dem bor i OL-byen, selvom der er problemer i flere af boligerne. Der er for eksempel oversvømmelser, elevatorer, der ikke virker, og huller i loftet.

I sidste uge delte de danske atleter billeder af lejligheder, hvor vand fossede ned i en lejlighed. De australske atleter har sagt, at de nægter at bo i boligerne.

I alt skal der efter planen bo mere end 17.000 atleter og trænere i OL-byen, der i alt består af 31 højhuse med hver 17 etager.