Socialt udsatte har stor glæde af koncerter og festivaler

I Odense er der en række arrangementer om sommeren, som hjælper hjemløse til at få mad og socialt samvær.

Hver sommer er der blomsterfestival i Odense. (Foto: © Anne Mette Thrane - DR Fyn)

I løbet af sommeren er der koncerter, festivaler og andre arrangementer mange steder i Danmark. Blandt andet i Odense.

Her har der i løbet af sommeren været en række arrangementer som blomsterfestival, torsdagskoncerter og H. C. Andersen Festivals.

Disse arrangementer nyder hjemløse og socialt udsatte borgere også. Det fortæller blandt andet Danni, der er socialt udsat.

”Det er mægtig hyggeligt”

- Jeg synes, det er ekstremt fedt, at folk kan komme og se ikke kun koncerter og sådan noget, men også alle de ting, der bliver lavet i Odense om sommeren. Folk bliver mere aktive og glade. Specielt omkring musikken, der kommer folk helt op i toppen, siger Danni.

Søren Thygesen er socialt udsat og har i en længere periode boet på gaden. Han siger, at det især er dejligt at være sammen om at se koncerterne.

- Det er mægtig hyggeligt. Det er specielt, når man nu går på gaden. Så mødes man altid sammen i en stor gruppe. Så drikker man nogle øl og hører noget musik. Så bliver man automatisk en fest i festen, siger han.

Varmestue: Fester er også for socialt udsatte

Heinz Wolf er leder af Kirkens Korshærs varmestue i Odense. Han siger, at arrangementerne også giver mad til de hjemløse, fordi overskydende mad bliver givet til varmestuerne.

Heinz Wolf mener samtidig, at arrangementerne er med til at samle byens borgere.

- Det betyder faktisk rigtig meget, fordi Odense bliver lidt en by for alle. Alle de her fester og festivaler, der er i Odense, er sådan set for alle borgerne og også for de socialt udsatte, siger Heinz Wolf.