Cykelrytter anklager kolleger i ny bog

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen sætter i ny bog navne på danske cykelryttere, som brugte doping.

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen anklager i en ny bog navne danske cykelryttere for at bruge doping. (Foto: DR © DR Sporten)

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen navngiver i en ny bog cykelryttere, som brugte doping.  Michael Rasmussen skriver ifølge Politiken, at han fik doping af Rolf Sørensen, da de to cykelryttere boede på værelse sammen under et cykel-VM.

Rolf Sørensen er Danmarks mest vindende cykelrytter og er i dag kommentator på TV2.  Danske cykelryttere dopede sig under OL

Michael Rasmussen skriver også om en anden cykelrytter, som hedder Frank Høj.

Bogen anklager Frank Høj for at gemme doping i en MP3-afspiller, da han i 2004 var med til OL i Athen:

"Han havde viklet lidt tape om, så den ikke lå og raslede, når den skulle smugles igennem sikkerhedstjekket til OL-byen. Det var nok i den ene ampul til os alle", skriver Michael Rasmussen ifølge Politiken.

Cykelrytter gravede doping ned i haven

Michael Rasmussen skriver også, at han i 2003 købte EPO og væksthormoner på Mallorca sammen med Nicki Sørensen, som stadig arbejder som professionel cykelrytter.

Ifølge bogen smuglede Nicki Sørensen de ulovlige stoffer med hjem i et fly.

Senere blev han så bange for at blive opdaget, at han gravede stofferne ned i haven, skriver Michael Rasmussen ifølge Politiken.  Bjarne Riis vidste det heleMichael Rasmussen valgte tidligere på året at indrømme, at han har været dopet i stort set hele sin karriere - også i sin tid på holdet CSC-Tiscali i 2002 med Bjarne Riis som holdejer.

Michael Rasmussen skriver ifølge BT, at Bjarne Riis så ham tage doping.

Bjarne Riis vidste tilsyneladende også, at holdets læger hjalp rytterne med at tage doping.

/ritzau/DR

Facebook
Twitter