Danske sportsfolk vandt 121 medaljer i år

2015 blev et rigtig godt år for danske atleter. Hele 121 medaljer blev det til.

René Holten Poulsen er den danske sportsmand, der vandt flest medaljer i i år. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Danmarks sportsfolk har haft et rigtig godt 2015. I alt er det blevet til 121 danske medaljer ved EM, VM og European Games i år.

Medaljerne fordeler sig på 22 forskellige idrætsgrene, der spænder fra badminton til svømning.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark er glade for årets medalje-høst. De mener, at det tegner godt i forhold til OL i Rio de Janeiro til sommer.

Chef for OL-holdet: Vi kan have store ambitioner

Morten Rodtwitt er chef for det danske OL-hold. Han siger, at man kan tillade sig at sætte et mål om mange medaljer ved sommerens OL.

- Det viser ikke kun, at vi har en stor bredde og mange medaljemuligheder i toppen af dansk eliteidræt, det viser også, at vi kan tillade os at have store ambitioner for OL i Rio, siger han.

Morten Rodtwitt siger, at målet lige nu er 10 medaljer til Danmark ved OL. Det mål skal formentlig sættes højere i løbet af foråret.

Team Danmark: Vi gør det bedre end i 2012

Lone Hansen er direktør for Team Danmark. Hun tror på, at de danske atleter kan vinde flere medaljer i Rio, end de gjorde ved OL i London i 2012. Dengang vandt Danmark ni medaljer.

- Vi kan se, at det går godt, og hvis vi kigger på antallet af danske VM-medaljer i 2015 og sammenligner med året før OL i London, så gør vi det bedre, siger hun.

Kajak-roeren René Holten Poulsen blev Danmarks mest vindende atlet i 2015 med to VM- og to EM-guldmedaljer.

/ritzau/

Facebook
Twitter