Staten køber cirkuselefanter for 11 millioner kroner

Fødevareministeren er blevet enig med Cirkus Arena og Cirkus Trapez om at købe fire cirkuselefanter.

I halvandet år har de sidste danske cirkuselefanters fremtid været uvis. Alle elefanterne har stået i midlertidige stalde.

Siden den daværende regering indgik en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om at forbyde eksotiske dyr i cirkus, har elefanterne nemlig været i karantæne.

Men nu er fødevareminister Mogens Jensen (Socialdemokratiet) blevet enig med Cirkus Arena og Cirkus Trapez om at købe fire pensionerede cirkuselefanter for 11 millioner kroner.

Ventetid er blevet kritiseret

Selvom aftalen om at forbyde eksotiske dyr i cirkus blev indgået for halvandet år siden, er forslaget stadig ikke vedtaget som et egentlig forbud endnu.

Ventetiden er blevet kritiseret og tidligere på sommeren slog elefanternes dyrlæge alarm, da det blev vurderet, at elefanterne mistrives i de midlertidige stalde.

Nu vil fødevareminister Mogens Jensen fremsætte et lovforslag om forbud mod vilde dyr i cirkus efter Folketingets åbning i oktober.

Elefanterne kan overtages gratis

Miljø- og Fødevareministeriet vil nu starte en ansøgningsproces, hvor alle interesserede kan ansøge om at overtage elefanter fra staten uden at betale for dem.

Det er dog kun zoologiske haver og andre slags dyreparker, der kan søge, da man skal have lov til at holde elefanter.

Ansøgningerne vil blive evalueret, og elefanterne vil blive overdraget til den aftager, der kan tilbyde det højeste niveau af dyrevelfærd for elefanterne.

Ovenfor kan du se en video om elefanterne.

Facebook
Twitter