Superliga-klubber skal tvinges til at have kvindehold

DBU’s kvindekommission foreslår, at alle Superliga-klubber skal have et elitehold for kvinder. Men klubberne er imod tvang.

Formand i Fortuna Hjørring synes ikke, klubberne skal tvinges til at have elitehold for kvinder. Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

DBU's kvindekommission er en gruppe mennesker, der skal komme med forslag til, hvordan man styrker kvindefodbold i Danmark.

Kvindekommission foreslår i en ny rapport, at alle klubberne i Superligaen fremover skal have et elitehold for kvinder for at blive

Superligaen
.

Forslaget skal få fodboldklubberne til at prioritere kvinderne på lige fod med herrerne. Men Superliga-klubberne er skeptiske over for forslaget.

Formand: Det skal komme nedefra

Lars Kühnel er formand i fodboldklubben Hobro. Han synes ikke, at klubber i

Superligaen
skal tvinges til at have et elitehold for kvinder.

- Jeg tror nærmere, det skal komme nedefra, hvor man skal have unge piger til at spille fodbold fra en ung alder og fastholde interessen op igennem rækkerne, siger han.

Brøndby, Sønderjyske og AaB har kvindehold, der ligger i en af de to bedste rækker, mens både FC Nordsjælland og FC Helsingør har planer om det.

Fortuna Hjørrings formand er imod tvang

Jette Andersen er formand i fodboldklubben Fortuna Hjørring, som ligger i toppen af kvindernes 3F-liga.

Hun siger, at Bayern München og Manchester City er eksempler på, at klubber kan have gode hold både for mænd og kvinder. Men hun synes ikke, at klubberne skal tvinges til det.

- Jeg tror, det bliver lidt op ad bakke, siger Jette Andersen.

Facebook
Twitter