Sverige forbereder sig på krig og katastrofe

4,7 millioner husstande i Sverige får en folder, som skal forberede dem på naturkatastrofer og krig med Rusland.

Sverige vil forberede befolkning på, hvad den skal gøre, hvis der kommer krig eller katastrofe. Arkivfoto. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

I sidste uge skrev det svenske forsvar i en rapport, at et russisk angreb på svensk territorium ikke kan udelukkes.

Rapporten anbefaler derfor, at det svenske forsvar skal kunne holde stand i mindst tre måneder. Og hver svensker skal have forsyninger til at klare sig i mindst syv dage.

Derfor vil den svenske regering sende en folder ud til alle 4,7 millioner husstande i Sverige, som hedder ”Hvis krisen eller krigen kommer”. Det skriver Aftonbladet.

Folderen skal forberede svenskerne

Folderen skal sendes ud i maj eller juni. Den skal forberede svenskerne på, hvad de skal gøre, hvis der eksempelvis bliver krig i Sverige.

Christina Andersson er ansvarlig for at lave folderen. Hun siger, at det er vigtigt at informationerne kommer ud til alle svenskere.

- Der er en række begreber knyttet til krigsførelse og militære angreb, som vi ikke har kommunikeret ud til folk i rigtig mange år. Det er en udfordring, siger hun.

Forsvarsminister: Danmark er medlem af Nato

Claus Hjort Frederiksen (Venstre) er forsvarsminister i Danmark. Han mener ikke, at Danmark er i risiko for at blive angrebet af Rusland, selvom Sverige kan være det.

- Der er den store forskel på Danmark og Sverige, at Danmark er medlem af Nato, og det er Sverige ikke, siger han.

- Og Nato er jo suverænt overlegen over for Rusland, sagde Claus Hjort Frederiksen i sidste uge.

Om folderen

  • Folderen indeholder fire temaer, som giver tips til, hvordan man skal forberede sig på en krise eller krig.

  • De fire temaer er mad, vand, varme og kommunikation.

  • Folderen "Hvis krisen eller krigen kommer" handler ud over krig om naturkatastrofer, klimaforandringer, terrorangreb, sygdomme, og hvordan man bliver påvirket af information.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter