Teknisk fejl var årsag til Leicester-ejers helikopterstyrt

Den 27. oktober døde ejeren af fodboldklubben Leicester City i en helikopterulykke. Der var en fejl i en mekanisme, viser rapport.

Mange fans og tilhængere af Leicester City lagde blomster for at mindes Vichai Srivaddhanaprabha, der ejede klubben. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Leicester City er en engelsk fodboldklub, som spiller i Premier League. Premier League er en fodboldturnering for de bedste fodboldklubber i England.

I 2010 blev Leicester City købt af den thailandske rigmand, Vichai Srivaddhanaprabha. Men den 27. oktober døde han og fire andre i en helikopterulykke.

Helikopteren styrtede ned ved en parkeringsplads uden for Leicester Citys stadion, efter Vichai Srivaddhanaprabha havde set Leicester City spille kamp.

Der var fejl i mekanisme

AAIB er en enhed, der efterforsker flyulykker. AAIB har de seneste uger undersøgt, hvorfor helikopteren styrtede ned.

Piloten mistede kontrollen med helikopteren på grund af en fejl i en mekanisme, som sammenkobler pilotens pedal og halerotoren. Halerotoren skal blandt andet stabilisere helikopteren.

Det viser en rapport, som AAIB har lavet, skriver medierne The Independent og BBC.

Fly var 130 meter oppe i luften

Leicester City overraskede hele verden, da de vandt Premier League i 2016.

Leciester City havde netop spillet kamp mod fodboldklubben West Ham United, da Vichai Srivaddhanaprabha forlod stadion med flere af sine ansatte i helikopteren.

Vidner så helikopteren flyve væk, inden piloten mistede kontrollen med helikopteren, da den var 130 meter oppe i luften.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve