Tema

Afstemning i Catalonien

OVERBLIK Cataloniens afsatte præsident er i Belgien

Søndag overgav Carles Puigdemont og fire tidligere ministre sig til politiet i Belgien. Nu er de løsladt, men skal blive i Belgien.

Spanien afsætter Cataloniens regering

Catalonien erklærede sig uafhængig af Spanien fredag. Derfor overtager den spanske regering nu kontrollen og afsætter Cataloniens regering.

Tidslinje

 1. OVERBLIK Cataloniens afsatte præsident er i Belgien

  Søndag overgav Carles Puigdemont og fire tidligere ministre sig til politiet i Belgien. Nu er de løsladt, men skal blive i Belgien.

 2. Spanien afsætter Cataloniens regering

  Catalonien erklærede sig uafhængig af Spanien fredag. Derfor overtager den spanske regering nu kontrollen og afsætter Cataloniens regering.

 3. Catalonien erklærer sig uafhængig af Spanien

  Parlamentet i Catalonien har stemt ja til uafhængighed. Samtidig har det spanske senat godkendt, at Spanien kan overtage kontrollen i Catalonien.

 4. BILLEDER Utilfredse borgere demonstrerede i Barcelona

  Den spanske regering har aktiveret artikel 155, der betyder, at Catalonien kan miste sit selvstyre. Det skabte store demonstrationer lørdag.

 5. Spaniens regering vil afsætte Cataloniens regering og udskrive nyvalg

  Spaniens premierminister har aktiveret den såkaldte artikel 155. Det er en lov, der kan fratage Catalonien sit selvstyre.

 6. Korrespondent: Spanien vil fjerne Cataloniens selvstyre

  Den catalonske præsident har ikke fortalt, om Catalonien er et uafhængigt land. Derfor vil Spanien lørdag sætte Cataloniens selvstyre ud af kraft.

 7. Spanien sætter ny deadline for Catalonien

  Den catalonske præsident skulle i dag fortælle Spanien, om Catalonien er et uafhængigt land. Men det gjorde han ikke. Spanien giver ham en ny frist.

 8. Spanien vil vide, om Catalonien er uafhængig

  Den spanske regering vil vide, om Catalonien har erklæret sig uafhængig. Det skal Catalonien fortælle senest den 16. oktober, siger Spanien.

 9. OVERBLIK Cataloniens ønske om selvstændighed har udviklet sig til en konflikt

  Siden en ulovlig afstemning er konflikten mellem Spanien og Catalonien blevet værre dag for dag. Få et overblik over konflikten her.

 10. Catalansk præsident ønsker dialog med Spanien

  Cataloniens præsident vil erklære Catalonien for et selvstændigt land. Men først om et par uger, for han vil forhandle med Spanien.

 11. Hundredtusindvis af spaniere demonstrerede mod et selvstændigt Catalonien

  Mange spaniere er imod, at Catalonien bliver et selvstændigt land. Derfor demonstrerede de i Barcelona søndag.

 12. Tusindvis demonstrerer mod politivold i Barcelona

  Tusindvis af cataloniere demonstrerede mod politivold i Barcelona tirsdag. Mange af dem ønsker også et uafhængigt Catalonien, siger korrespondent.

 13. Cataloniere strejker i protest mod politiet

  Generalstrejke i Catalonien skal vise, at catalonierne er utilfredse med politiets behandling af vælgerne ved valget i søndags.

 14. VIDEO Fans buher ad spansk fodboldstjerne

  Fodboldspilleren Gerard Piqué har sagt, at han støtter et selvstændigt Catalonien. Mandag blev han buhet ud af banen, da det spanske landshold trænede.

 15. BILLEDER Afstemningen i Catalonien

  Søndag stemte 90 procent af catalonierne for, at Catalonien skal være selvstændigt. Den spanske regering og den spanske højesteret har sagt, at afstemningen er ulovlig.

 16. 90 procent stemte for et selvstændigt Catalonien

  Søndag stemte 90 procent af catalonierne for, at Catalonien skal løsrive sig fra Spanien. 42,3 procent af de stemmeberettigede vælgere stemte.

 17. VIDEO Spansk politi smadrer ruder og tager stemmesedler

  Spansk politi blander sig i afstemningen om selvstændighed i Catalonien. Ifølge catalanske myndigheder er 38 vælgere kommet lettere til skade.

 18. Catalanske forældre overnatter på skoler

  Catalonien stemmer om selvstændighed søndag. Men politiet har afspærret flere valgsteder Derfor overnatter forældre på skoler for at holde dem åbne.

 19. Vrede cataloniere demonstrerer mod anholdelser og ransagninger

  Spansk politi ransagede i dag flere catalonske regeringskontorer og anholdt 12 personer. Det får vrede catalioniere til at gå på gaden for at demonstrere.

Andre medier skriver